Specialisaties

Onze specialisaties

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met onderzoek, voorlichting, begeleiding, preventie en behandeling van vrouwen, mannen en kinderen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiƫnten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich met name op problematiek in de wervelkolom.

Haptotherapie

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie/begeleidingsvorm. Ze is er op gericht om je weer in contact te brengen met je gevoelens en daarmee met jezelf. Haptotherapie is een toepassingsgebied binnen de haptonomie.

Dry needling

Een behandelvorm waarbij een zeer dunne naald door de huid en spier direct in een triggerpoint gestoken wordt.

Shockwave therapie

De extracorperale shockwave therapie (ESWT) is een behandelmethode die erg succesvol is bij chronische klachten en in sommige gevallen ook bij acuut letsel.

Medical taping concept

Medical tape is een elastische tape. Deze tape wordt toegepast om bepaalde spieren te stimuleren of te ontspannen.

Revalidatie en training

Revalidatie en training helpen bij het herstel. Hierbij kunt u denken aan begeleiding bij training en revalidatie na een (sport) blessures of een operatie.

Stabiliteitstraining

Stabiliteit staat centraal bij het verbeteren van prestaties, motoriek en/of houding. Daarmee is het een belangrijk onderwerp in sport en therapie.